3434
22

Center Parcs De Vossenmeren

Center Parcs De Vossenmeren vind je in de nabijheid van het Limburgse Lommel. Je kunt er verschillende soorten cottages boeken variërend van 2 tot 8 personen. Ook zijn er speciale kindercottages beschikbaar en zelfs kun je kiezen voor een hotelkamer als vakantieverblijf. In 2013 is center Parcs de winnaar geworden van de Kids Vakantieaanbieder Award en zijn de restaurants op het vakantiepark De Vossenmeren volledig gerenoveerd.

Activiteiten

Op Center Parcs De Vossenmeren hoef je je geen moment te vervelen zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zich uitleven in de indoor piratenwereld met de Discovery Bay en het High Adventure klimparcours. Maar ook Monkey Splash in het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is zeker een aanrader voor jong en oud. In Aqua Mundo kun je eveneens tussen subtropische vissen snorkelen en zelfs snorkellessen nemen.

Met Surf & Fun kun je diverse sporten op het water van één van de twee meren van het park beoefenen. Voor wat extra ontspanning bestaat er de mogelijkheid om je volledig in de watten te laten leggen in het wellness centrum Nature & Spa van De Vossenmeren. Voor de natuurliefhebber biedt een verblijf op Center Parcs De Vossenmeren de kans om natuurgebied de “Sahara van Lommel”te doorkruisen per fiets of te voet.

  • Sahara van Lommel: In dit woestijnachtig gebied op ongeveer drie kilometer vanaf Center Parcs De Vossenmeren, met in het hart een prachtig blauw meer omringd door naaldbomen, kun je uitstekend wandelen of van de natuur genieten. Dit dorre en zanderige natuurgebied is gevormd door uitwasemingen van een zinkfabriek die hier in het verleden heeft gestaan. Zandwinning heeft eervoor gezorgd dat er een meer is ontstaan. Het natuurgebied werd omringd door bomen om verdere uitbreiding tegen te gaan. Om in het gebied te kunnen komen ga je over een sierlijke brug over het Kempens kanaal. In het natuurgebied kun je gebruik maken van diverse fiets- en wandeltochten die zijn uitgezet.
  • Pony rijden: Kinderen vinden het vaak heerlijk om op een pony te rijden. Je voelt je een echte cowboy of amazone als je door de bossen in dit gebied rijdt. Om pony te kunnen rijden is overigens geen ervaring vereist. Bovendien zijn er locaties waar je als ouder mee kunt wandelen naast de pony van je kind of het op een paard kunt begeleiden tijdens de tocht door de schitterende natuur. De faciliteiten om pony te rijden vind je op verschillende plaatsen op 10 tot 30 kilometer afstand van Center Parcs De Vossenmeren.
  • Molengemeente Overpelt: Overpelt kun je een ware molengemeente noemen met haar vier watermolens op de Dommel, een tweetal watermolens en ook nog een echt molenmuseum. De oudste watermolen, daterend uit de achtste eeuw na Christus, van ons land bevindt zich eveneens in Overpelt. Het museum is tegen betaling te bezoeken: een volwassene betaalt hiervoor € 2.- en een kind tot 12 jaar mag al voor € 1.- naar binnen. Het molenmuseum is zeker een keer het bezoeken waard bevindt zich op ongeveer 10 kilometer van center Parcs De Vossenmeren.