3434
22

Center Parcs Erperheide

In de buurt van het Limburgse Hasselt ligt Center Parcs Erperheide. Op dit schitterende vakantiepark kun je niet alleen in een cottage verblijven maar ook in een appartement of zelfs in een speciale kindercottage. Accommodaties kun je boeken voor 4 tot 8 personen en zijn van alle gemakken voorzien en uiterst comfortabel ingericht. Bovendien zijn de Premium en VIP cottages volledig vernieuwd en dus zeker een aanrader om eens uit te proberen.

Kinderparadijs

Erperheide kan worden beschouwd als een waar kinderparadijs en daarom is center Parcs in 2013 onderscheiden met de Kids Vakantieaanbieder Award. Daarnaast werd het vakantiepark een jaar eerder winnaar van de Zoover Kids VakantieTip en uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke vakantiepark van ons land. Erperheide biedt haar jonge bezoekers Baluba: een indoor speelparadijs waar je je uit kunt leven op glijbanen, trampolines en in het ballenbad. Bekijk zeker de openingsuren van het zwembad voor je vertrekt!

Ook kun je snorkelen tussen exotische vissen n het Aziatische vissersdorp, schommelen op de gigantische schommel: de Big Swing of het avontuurlijke touwparcours volgen van de High Rope Adventure. De midgetgolfbaan van Center Parcs Erperheide is volledig ingericht volgens een sprookjesthema en om in de huid te kruipen van een professor, hovenier of prinses kun je deelnemen aan de Wannabe-activiteiten die op het vakantiepark worden georganiseerd voor de jongstee gasten.

Omgeving

Wanneer je het leuk vindt om er eens op uit te trekken tijdens je vakantie op Center Parcs Erperheide dan kunnen de onderstaande tips je misschien op ideeën brengen:

  • Snow valley: Een van de grootste indoor skicentra van Europa bevindt zich op ongeveer 4 kilometer van Center Parcs Erperheide in Peer. Je kunt hier niet alleen skilessen nemen maar ook je vaardigheden verbeteren. Je voelt je hier werkelijk als op een wintersportvakantie met alles erop en eraan, inclusief de après-ski. Ski’s en snowboarden hoef je niet zelf mee te nemen en kunnen ter plaatse worden gehuurd. Een dagje Snow Valley betekent gegarandeerd plezier voor jong en oud.
  • Uiteenlopende musea: In de nabijheid van Center Parcs Erperheide bevinden zich een aantal uiteenlopende musea die zeker het bezoeken waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld het Museum voor muziekinstrumenten, het Bruegelmuseum, het Kleine Brogel Airmuseum, het Brouwerijmuseum of het Museum Koninklijke Harmonie een bezoekje brengen tijdens je verblijf in het vakantiepark. Al deze musea zijn gelegen binnen een straal van 11 kilometer rondom Center Parcs Erperheide.
  • Omgeving verkennen: De schitterende omgeving van Center Parcs Erperheide leent zich bij uitstek om verkent te worden. Dit kun je uiteraard op verschillende manieren doen zoals te paard, per fiets of te voet. Wanneer je een fietstocht wilt gaan maken dan is het fietsonthaal- en servicepunt in Neerglabeek een prima uitgangspunt. Hier zijn niet alleen fietskaarten en brochures te verkrijgen want ook allerlei fietsmateriaal, een weerstation, een compressor en een digitaal informatie-scherm staan tot je beschikking. Het fietsonthaal- en servicepunt is gelegen op ongeveer 15 kilometer vanaf Center Parcs Erperheide. Een fietstocht door deze prachtige omgeving is niet alleen erg leerzaam maar ook zeker erg ontspannend voor zowel jong als oud.