3434
22

Vakantiepark Sunparks in Oostduinkerke aan zee (Belgische kust)

In de buurt van de bekende badplaatsen Koksijde en Nieuwpoort ligt Sunparks Oostduinkerke aan zee. Wanneer een verblijf op dit vakantiepark hebt geboekt dan ligt het zandstrand op slechts een paar kilometers afstand. Alle vakantieverblijven van Sunparks Oostduinkerke aan zee zijn naar de laatste comforteisen ingericht zodat deze van alle gemakken zijn voorzien. Ook kun je tijdens een verblijf op dit vakantiepark gebruikmaken van de tuin die bij het vakantieverblijf hoort.

Omgeving

In de omgeving van Sunparks Oostduinkerke aan zee vindt je tal van mogelijke uitstapjes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dag naar een pretpark of een interessante toer door de historische Westhoek. Op het vakantiepark bevindt zich een Tourist Guide waar je terecht kunt voor informatie over de omgeving en mogelijke uitstapjes en bezienswaardigheden in de regio.

Uitstapjes

Voor de vakantieparken is er een Tourist Guide ontwikkeld die per park top 10 van leuke bezienswaardigheden, activiteiten en culinaire aanraders heeft samengesteld. In een heleboel gevallen kun je extra voordelig aan deze activiteiten deelnemen door je toegangskaarten bij de Tourist Guide aanschaft. Een aantal interessante uitjes in de nabijheid van Sunparks Oostduinkerke aan zee zijn:

  • Shoppen in Nieuwpoort: Shoppen is voor de meeste mensen, die een vakantie of een weekend aan de kust van België verblijven, een belangrijk onderdeel van hun trip. In Nieuwpoort vind je winkelstraten die vergeleken zouden kunnen worden met bekende winkelgebieden in doorgaans veel grotere steden in binnen- en buitenland.
  • Bezoek Brugge: Op circa dertig minuten rijden van Sunparks Oostduinkerke aan zee vind je één van de fraaiste steden van ons land: Brugge. De volledige binnenstad is zo uniek dat deze toe is gevoegd aan de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In het hart van de stad waan je je even in een ver verleden, in de tijd van de middeleeuwen. De huizen en andere panden in de binnenstad van Brugge dateren uit de middeleeuwen maar zijn zeer goed bewaard gebleven. In een groot aantal musea wordt de geschiedenis van de stad uitgelicht. Voor romantici is Brugge eveneens een zeer aantrekkelijke stad omdat je er veel smalle steegjes met gezellige restaurantjes kunt bezoeken.
  • Plopsaland De Panne: Wanneer je een keertje op bezoek wilt bij alle personages uit de stal van Studio 100 dan kun je daarvoor terecht in Plopsaland De Panne. Hier komen dus figuren zoals Kabouter Plop, Maja de Bij, Piet Piraat. Samson en Gert en Mega Mindy tot leven. Je kunt er shows bezoeken die deze sterren ten beste zullen geven of, als je wat avontuurlijker bent aangelegd, in één van de spannende attracties plaatsnemen. Grote- en kleine kinderen kunnen in Plopsaland De Panne een dag beleven om nooit te vergeten tussen al hun Studio 100 vriendjes. Om het nog leuker te maken kun je gebruiken van de kusttram die je van Sunparks Oostduinkerke aan zee naar de ingang van Plopsaland brengt. Indien je je toegangskaarten aanschaft bij de Tourist Guide op het vakantiepark dan kun je bovendien rekenen op € 3.- korting op elk entreekaartje.